Tänään siis jatkettiin Chilin kanssa tokokurssia. Jokainen sai ottaa mitä halusi (kaksi liikettä) ja sitten loppuajan oli erilaisia toimintapisteitä.

Chilin treenit:

*Nouto.:) Tosi yllättävää, että mikä mahtaa olla meidän ongelmaliike:D Kuten Riitta totesi niin Chili on alkanut pitää kapulaa leikkikaluna ja tästä mielikuvasta on päästävä pois. Bordercolliet ovat nopeita oppimaan niin hyvässä kuin pahassakin. Eli Chili on nyt päässyt joitakin kertoja leikkimään ja tämä mielikuva vain vahvistunut entisestään. Nyt tehdään aluksi pelkkää palautusharjoituksia eli joko kapula suussa tai matkalla ja tuo suoraan sivulle. Ennen kuin lähtee tuomaan voi näyttää lelua ja laittaa sen sitten piiloon. Näytti ainakin nyt toimivan. Sitten kun tämä alkaa olla helppo nakki niin liitetään heittely mukaan. Myös pitoharjoituksia eri kapuloilla yms. pitää muistaa tehdä. Nyt aletaan luomaan sitten mielikuvaa rauhallisesta noudosta:)

*Merkki. Koska meillä ei nyt ole mitään "erityistä" ongelmaa kuin tuo nouto niin halusin saada alkuoppia merkkiin. Hyviä vaihtoehtoja Riitta kävi läpi. Meille ehkä paras oli, että vauhtia haetaan kiertoharjoituksilla ja paikkaa hiotaan sitten käden kanssa lähempänä. Hyvä pointti oli se, että kannattaa olla paikan ja suoruuden kanssa ehdottoman tarkka. Koira voi helposti olla ns. toispuoleinen eli painottuu joko oikealle tai vasemmalla. Tämä sitten vaikuttaa lähinnä ohjattuun noutoon ja siihen miten koira kääntyy ja lähtee hakemaan kapulaa.

*Maahanmenoa. Treenailtiin nopeaa maahanmenoa edessä ja niin et kutsuin luokse. Alkoi pikku hiljaa hahmottamaan mitä hain takaa.

*Kontaktitreeniä. Hyvää häiriötä ottaa sivulla kontaktia ja tämä alkoi taas mennä parempaan suuntaan. Myös paikallaoloa häiriössä ja tämä toimi paremmin kuin eilen.

*Metallia. Lähinnä pitoharjoituksia. Ja sujui hyvin.

*Ruutu. Ampuu hyvin lelulle. Ei mene niin hyvin ilman vaikka olen käynyt taputtelemassa. Tämä kaipaa siis pientä treeniä. Tänään oli myös häiriötä oikein kunnolla, kun yksi labradoriherra karkasi pari kertaa luokse. Ei näyttänyt paljoa Chiliä järkyttävän.

*Tunnari. Pari kapulan piilotusta. Tässäkin näköjään tullut leikki mukaan eli pitoharjoituksia tähänkin.

Sitten venyteltiin Mantan pinnan nauhaa:)

*Luoksetulo. M näki, kun laitoin kupin ja siihen namin. Ekalla kerralla oli noussut maasta, mutta ei ollut ottanut namia. Sitten pari kertaa niin, että kävelin luoksetulon toiseen päähän ja odottelin hetken -> kävin itse palkkaamassa. Sitten yksi seisomaan pysähdys ja palkka multa.

*Kaukot. Treenattiin pitkällä matkalla pysymistä. M tiesi, että palkka takana kupissa. Asennonvaihdot teki hyvin. Seisomisesta maahan ei tehnyt puhtaasti. Palkka tuli niin, että kävelin viereen ja vapautin taakse kupille. Aluksi pientä haparointia, mutta loppua kohden teki tosi hyvin.

*Tunnari. Levitin paljon kapuloita ja laajalle alalle. Kahdesti tehtiin, haisteli tosi hyvin ja toi oman sieltä. Nyt paljon rauhallisempi kuin eilen. Ei koettanut ottaa edes suuhun.

*Seuraaminen. Tehtiin niin, että kävelin vähän matkaa ja pysähdyttiin n. 10sek. Mantalla ei kestänyt hermo:D Eli tosi hyvää treeniä, jota pitää tehdä enemmän. Ei siis odota koko ajan jotain tapahtuvan vaan jaksaisi myös ottaa ilman äänimerkkiä:)