Jaahas, vihdoin sitä sai niin paljon aikaiseksi, että jaksaa istua koneella kirjoittamassa blogia. Tämä koneella istuminen kun ei ole viime aikoina oikein huvittanut..Mutta paljon on taas tapahtunut.

Finally I have inspiration and time to sit down and write to our blog. A lot of things has happened.

Käytiin taas hakemassa reilut tuhat kilometriä auton mittariin ja suunnattiin MM-karsintoihin. Todella mukava kokemus juosta sisätiloissa, nurmella ja hyvillä esteillä. Näin isot kisat opettivat myös kärsivällisyyttä ja odottamisen sietokykyä. Ekalla radalla tuli kielto, mutta hyppytekniikkatreenit ovat tuottaneet tulosta ja Manta jopa alkoi ojentelemaan takajalkojaan taakse! Mari, sitä videota odotellessa;) Vauhtia oli tullut selvästi lisää, koska kiellosta huolimatta ei olla koskaan päästy noin hyvään aikaan. Agiradalle mentäessä oli ihan hyvä fiilis vaikka mietinkin että miten tekee kontaktit, kun kuumui niin kauheasti. A-este oli melko alussa ja sieltähän se sitten otti vitosen alastulolta, onneksi hyllytti heti sen jälkeen niin oli pakko lähteä pois radalta. Aivan sikamainen kontakti!! Sunnuntai meni sitten katsomon puolella, mutta hyvä niin. Ei haitannut olleskaan. Maanantaina treenattiin Mian kanssa tokoa sekä agia. Chilille perusasentoharjoituksia ja Mantalle juoksukontakteja. KIITOS Mia jälleen kerran vinkeistä sekä yösijasta!!:) Ja olipa todella mukava nähdä teitä kaikkia muitakin pitkästä aikaa!!

We were in Helsinki end of July. I competed with Manta in agility. The success wasn´t so good, but I was very happy because our jumping technique training has improved Manta´s technique.

Mennään sitten koirakohtaisiin treeneihin.

Manta:

*Toko. Miun ois tehnyt mieli ilmoittaa Manta syyskuun tokokisoihin, mutta rima on tällä hetkellä niin korkealla ettei millään pysty. Mie tiedän, että jos ei tule edes minkäänlaista tulosta niin masennus iskee täysillä päälle ja siihen tod.näk. päättyy Mantan tokoura. On se mennyt taas hurjasti eteenpäin, mutta silti..Pitää vielä tehdä töitä sen kanssa. Mantan kanssa treenattu viime aikoina tunnaria, joka oli todella hyvällä mallilla, mutta nyt mennyt aivan päin puuta. Myös nouto on ollut aikamoisella tehokuurilla, koska neiti ei osaa taas olla pureksimatta sitä kapulaa ja olla hiljaa yhtäaikaa. Siinä ohessa tehty sitten kaikkea muuta pientä, kuten seuraamista ja luoksetulon pysähdyksiä. Pari kertaa oltu yhteistreeneissä, mutta niissä ei ole todellakaan mitään kehumista.

*Agility. On ollut tauolla viime aikoina, koska työvuorot estäneet treeneihin pääsemisen. Toivotaan että asia korjaantuisi syksyn myötä.

*I don´t know what to do with Manta and her obdience. I would like to compete with her, but there is so much things to stop that. We must train more and then see what will happen. Mostly we have trained retrieve and scent discrimination what was very good, but the last couple of times very bad.

Chilipepper:

*Toko. Nyt on keskitytty perusasentoihin, siinä pysymiseen ja iloiseen tekemiseen. On tuottanut ihan tulostakin:oP Kerrankin edes joku asia. Meillä on jopa leikki, että kun tulet nopeasti perusasentoon niin saat palkaksi käydä kiertämässä puun tai tolpan. Tuntui olevan erittäin hauskaa. Mutta tämä perusasento asia selvästi parantunut. Tunnistusnoudon ihan perusharjoitteita ollaan tehty eli oman piilotusta ja osaa kyllä etsiä todella hyvin, nenäänsä käyttäen. Ruutua vahvistettu ja nyt myös ruudun loppuosaa eli siellä pysymistä. Sainpa Chilin jopa lakoamaan maahan siellä ruudussa, mikä ei ole aikasemmin onnistunut:D Myös luoksetulon loppuasento, jäävät liikkeet sekä paikallaolo ovat olleet työn alla. Pitäisi vaan taas ryhdistäytyä oikein kunnolla.

*Obdience. With Chili I have focused on basic position. I try to make that place more super and comfortable. We have our own game with that. We have done also scent discrimination. Just the basic thing that Chili has seek one stick in the sward. It´s been very good and Chili has also used her nose. We have done square, sit in motion, down in motion and down-stay. But now I have to kick myself and train more:)

*Agility. Chilikään ei ole päässyt tekemään agilitya kentällä. Otettu pieniä ohjausharjoitteita omassa pihassa.

*Agility. We have not opportunity to go and train agility in our own group because of my work. But with Chili I have done small exercise in our yard.

*Jälki. Nyt on häpeäksi tunnustettava että on pikkuisen jäänyt jälkitreenit välistä..Tule Hertta potkimaan persiille!!:) Jäljelle jääneiden - tiimin kanssa ollaan pariin kertaan käyty tekemässä jäljet. Viimeksi maanantaina. Ja se olikin erittäin hyvä jälki. Riikka tallasi niin, että se kaartui hieman oikealle yhdessä kohtaa, palkaksi ruokaa ja erittäin harvassa. Alkuun tuuli vinosti ja se ajoi Chiliä pois jäljen päältä, mutta loppua kohden alkoi tehdä upeasti töitä!! Teki paljon paremmin hommia, kun nameja oli harvassa. Tästä jatketaan. Myös jälkikeppien treenaus on kovasti alkanut naksun avulla.

*Tracking. I have to admit that we have done this very little. Couple of times we have gather together with our training group. Last monday Chili did excellent track! There were much less food so she did much more work with her nose. First the wind was too hard but end of the track she work really well!! I´m so proud of her!:) We have also started to train tracksticks.

---

Nyt kun kaikki asiat alkavat loksahdella kohdalleen niin kerrottakoon, että meidän poppoo muuttaa syksyllä etelä-Suomeen. Työt alkavat Vantaalla 1.10. Pientä pakokauhua, odotusta ja innostusta ilmassa. Mutta ehkäpä se tästä:)

We will move in south of Finland in October. I don´t know what to think. I look forward to that but it also scare little bit..