Tällä kertaa siis niin iloisia kuin vähän surullisempiakin uutisia. Ja aloitetaan niistä surullisista..Eli Mantalla todettiin kuluvalla viikolla vakavia ongelmia maksassa. Syytä ei tiedetä, mutta veriarvot olivat pilvissä ja vähän korkeammallakin.. Tällä hetkellä on antibioottilääkitys, maksaa hellivä ruokavalio sekä maksaravinnetta. Tuosta pusumoottorista sitä ei huomaa millään tavalla, että maksa ei toimi kunnolla. Syy miksi mentiin ell oli lisääntynyt juominen ja pissaaminen. Lisää tiedetään kuukauden päästä, kun on kontrollikäynti.. Olin ilmoittanut Mantan Pieksämäen kokeeseen, joka oli eilen, mutta tästä syystä jäi nyt sitten väliin..

I will start with the bad news. Manta has some liverproblems. :o( We don´t know what cause its..Now Manta eats medicines and food which suite for the liver. Only symptons are that Manta drink more and pee more. We will go to veterinary after a month to check the blood counts. So not very good news..

Pieksämäelle suunnattiin siis Chilin kanssa aloittamaan kisaura:) Minnuu jännitti etukäteen ihan valtavasti ja voitte kuvitella että vielä enemmän kisapäivänä:P Olin perumassa osallistumisemme jo ennen paikallaoloa ja vielä senkin jälkeen..En muista milloin viimeksi olen jännittänyt näin paljon :D Mutta upea tulos! Chili aloitti siis kisauransa tuloksella ALO1, 189p., kunniapalkinto ja 2.sija (koirakoita 16 luokassa). Ei voi vieläkään uskoa, että saatiin noin sairaan hyvät pisteet. Tuomarina toimi Ralf Björklund, jolta ei ihan helposti pisteitä irronnut edes alokasluokassa. Meiltäkin meni puolikkaita pisteitä vinoista perusasennoista. Ainoa mihin en ollut tyytyväinen oli seuraamisen täyskäännökset, irtosi liikaa.

Liikekohtaiset pisteet:

Luoksepäästävyys 10

Paikalla makaaminen 9,5

Seuraaminen kytkettynä 9,5

Seuraaminen taluttimetta 9

Maahameno seuraamisen yhteydessä 10 :)

Luoksetulo 9,5

Seisominen seuraamisen yhteydessä 9,5

Estehyppy 9,5

Kokonaisvaikutus 9


Olen siis todella tyytyväinen päivän suoritukseen!!:) Nyt on taas uutta motivaaiota treenata.


And then the good news:) Chili and I competed in obdience yesterday. It was our first time. And what a result! We got first prize, 189 points (max. is 200), honor prize and we were in 2nd place (there were 16 competitions). I am so proud of Chili!! I was so nervous.. So Chili did her best, I could have done much better:P Now we can compete in class 2!