Meillä on oikein kaksi hieno helmaa, kun kyseessä on vesisateessa ulkoilu:oP Manta on sellainen, että se ei mielellään kävele, jos sataa vettä. Eriasia on agility eli sitä voi tehdä vaikka sataisi pieniä ukkoja niskaan..Chili ei ole pahemmin ollut vesisateella ulkona ja tänään se oli sitä mieltä, että ei ulkona voi olla, jos sataa..Kapusi koko ajan takaisin tuulikaappiin. Lopulta piti kantaa se ulos:oP Sen jälkeen ei haitannut yhtään..Käytiin lähimetsässä juoksentelemassa. Aluksi oli vähän ihmeissään, mutta hetken kuluttua kirmaili pitkin mättäitä.

Oul rait, mut nyt siis päivän treeneihin. Koska vesisateella ulkoilu sai riittää tämän päivän ulkotreeniksi niin tehtiin jonkin verran sisällä. Paitsi, että lenkillä otettiin Mantan kanssa luoksetulon pysäytystä niin, että palkka takana. Mie laitoin vielä pallon niin, että M ei sitä nähnyt eli jalkojeni taakse ja sen jälkeen kutsuin Mantan sivulle. Ei meinannut aluksi tajuta, mutta hiffasi pikku hiljaa. Todella nättejä pysähdyksiä. Sisällä otettiin vain taaksepäin askelsiirtymisiä sekä tunnarikapulan pitämistä.

Chili on aloittanut noudon alkeet tunnarikapulalla. Eli tehtiin taas niin, että mulla nami kädessä ja saa sen, kun tekee jotain tiettyä. Ja tällä kertaa sen piti reagoida kapulaan. Ollaan päästy nyt sen verran pitkälle, että tajuaa ottaa sen jo suuhun. :o) Taitava penska! Nyt alkoi myös ruututreenit. Tavoite on siis opettaa ruutu naksulla. Vieläpä niin, että se sen itse tajuaisi:oP Ensimmäinen vaihe on, että Chilin pitää mennä seisomaan pieneen laatikkoon. Tässäkin selvitty siihen asti, että tajuaa mennä sinne laatikkoon. Tässä hommassa käytän naksua vahvisteena. Aikasta hyvin. Me jatketaan treenejä:o) Ruudun seuraavasta vaiheesta kerrotaan enemmän jahka se on ajankohtainen;o)