Chilin kanssa oltiin tänään Svanljungin Jessican yksityisopetuksessa. Olen tuskaillut Chilin seuraamisen kanssa jonkin aikaa, joten päätin tilata ihan private ajan sille:) Mutta tehtiin muutakin.

*Seuraaminen. Pitää muistaa kertoa kun tekee hyvin ja kertoa kun ei tee hyvin. Chili teki todella nättiä seuraamista. Välillä kontakti vain meinasi herpaantua. Siirtymiset ja askeleet olivat hyviä. Taaksepäin askeleita pitää vielä työstää -> sanoa peru ja perään sivu niin että ei ehdi peruuttaa viittä metriä:). Juoksuosuus on ollut viime aikoina hankalaa meille, mutta Chili esitti täydellistä juoksuseuraamista tänään:) joten meidän virheet eivät tulleet esille. Ja seuraamisrituaalit pitää kehitellä.

*Tunnari. Tai siis lähinnä sen palautus. Chili kävi joka kerta etsimässä kapulan hyvin, mutta ongelmana on ollut kapulan kanssa leikkiminen palautuksessa. Saatiin vinkkinä mennä kyykkyyn ja toisena vihjeenä käskeä pidä-sivu. Alkoi toimia heti kättelyssä. Chilin ajatukset pitää saada nyt pois kapulasta.

*Seisominen. Chili pysähtyy hyvin seisomaan, mutta saattaa liikkua kun tulen kohti. Tämä tuli hyvin esiin treeneissä ja on nyt työn alla.

*Luoksetulo. Pitää treenata odottamista ja että joku huutelee käskyä:P Tiedän, tehty liian vähän. Ja tarkkana että tulee napakasti sivulle.

*Maahanmeno. Teki tosi hyvin, mutta C:llä nousee helposti kyynärpäät ylös. Tämä jää kanssa siis treenin alle.

*Ruutu. Vihjeeksi saatiin, että vieraassa paikassa voisi ensimmäisen kerran tehdä niin, että pallo ruudussa. Että ei hakisi merkkejä vaan menisi keskemälle..

*Luoksepäästävyys. Meni superisti:)

Tässä oli meidän ongelmakohdat ja saatiin hurjan paljon apua! Jessica kehui sitä miten paljon ollaan kehitytty viime näkemästä Joensuussa:) Lämmitti mieltä. KIITOS Jessica!!

-----

Chili and I were in obdiece training. Our couch today was Jessica Svanljung. And we got a lot of ideas.

*Heeling. I must tell to Chili when she do right and when se must concentrate more. Chili worked really well today. Steps and moves were great. Going backwards we must train more, because Chili want to go very fast and that´s not the idea:) Usually when we do run part in the heeling, it´s horrible but today Chili did very good running.

* Stopping. Chili stopped really well but moves some when I came nearby. So this is what we must train!

* Going down. We must train that Chili will keep her elbows down:)

* Sending to the square. When we are a strange place, I must put a ball to the square when I first time send Chili there. It will help her to find right place.

It was so great to train today with Chili!:) And Jessica.

-----

Manta jäi Vinskin kanssa kotiin, mutta Mantan ongelmakohdat tokossa ovat edelleen äänteleminen seuraamisessa ja tunnarin pureskeleminen:P Tunnarin tekee muuten tosi hyvin, mutta tuo pureskelu. Koetetaan samaa mitä Chilille. Seuraamista ollaan tehty vain lenkille, kun tekee sen siellä niin hyvin ja hiljaa:P Pitäis terästäytyä Mantan kanssa ja tehdä vähän enemmän;)

Manta stayed at home. But Manta´s problems are same in obdience. She bite wood sticks and make some sounds in heeling. I have done heeling when we are walking because then she is be quite;) I must do more with Manta.