Mantan kanssa ollaan tokon harkkakisakurssilla, jossa saa siis kisamaisesti ottaa liikkeittä (palkata saa missä itse haluaa) ja siitä sitten saa palautteen tuomarilta. Oli kyllä ihan mukavaa. Meidän tuomarina toimi tällä kertaa Sormusen Virve.

Mutta ensin liikkeet: tarkoituksena tehdä kokonaiset liikkeet ja palkka sitten ruudusta

*Kaukot: Meni ihan persiilleen. Ennakoi seuraavat asennot ja nousi kun tulin viereen:P

*Tunnari: Lähti hyvin haistelemaan, haisteli pari kapulaa ja toi väärän. Toisella kerralla kävi vähän pidemmällä haistelemassa ja nappasi matkalla oman..*huoh*


*Luoksetulo: Kun olin lähtenyt M:n viereltä, oli ottanut pari ruohotuppoa ja lähtenyt paikaltaan (Virve kommentoi tähän, että oli syönyt ja sitten unohtanut että mitä piti tehdä:P). Uusi yritys. Pysähtymiset LOISTAVAT, mutta muuten ylimääräistä säätämistä.

*Ruutuun lähetys. Liikkeenohjaaja varoitti etukäteen, että moni koira bongannut luoksetulon lähtöpaikan ruudun sijaan..Meikä siihen, että ei meillä ole sellaista ongelmaa..Juu, nyt oli. Lähti siis sinne..Uusi lähetys ja nyt onnistui paremmin.

Kuten Virve sen hyvin sanoi. Mantalla on todella hyvä tekniikka ja säpäkkyyttä, mutta nyt pitäisi löytyä se off-nappula (ihanko totta?!). Eli palkkausta siitä rauhallisuudesta ja pysymisestä. Esim. välillä luoksetulossa käydä kääntymässä kentän toisessa päässä, palata ja palkata koira sekä sen jälkeen laittaa se hihnaan ja viedä pois. Kaukoissa panostetaan nyt tekniikan sijaan pysymiseen ja pitkiin vaihtoihin. Ja esim. seuraaminen voi alkaa 10 sek. hiljaisella sivulla ololla -> palkka -> hihnaan ja pois. Käskeä ei voi olemaan hiljaa eli Mantan pitäisi se nyt itse tajuta ja alkaa tekemään hommia mulle eikä megapalkan toivossa. Sain myös vahvistuksen omiin mietteisiini, kun pohdin, että mitä M kaa kantsii tehdä liikkeiden siirtymisen välissä. Eli keskittyä koiraan, pitää se sivulla ja jättää kaikki turha ylimääräinen siitä pois. Ah, ja tunnariin saatiin hyvä vinkki. Nyt 20-30 kapulaa ISOLLE alueelle (peräti ruudun kokoinen alue) ja saada M tajuamaan, että tämä on piiiiiiiitkä veteinen liike ja kestää ihan sika kauan. Myös omia valmistautumisia kannattaa pitkittää, että toiselle tulis tylsää. Ruudussa vielä se, että nyt M laittaa nenän auki ennen ruutua palkan toivossa eli palkka pitää nyt tulla joltain muulta kuin sieltä ruudusta suoraan..Toivossa on siis hyvä elää!!:) Ja nyt on taas intoa treenata M kaa.

Päätin sitten (valitettavasti) ottaa vielä kodin parkkiksella vähän treeniä. Siitä ei jäänyt paljoa käteen / mieleen, koska kun Chilin kanssa tehtiin seuraamista tuli parkkikselle pakettiauto. Odottelin sitten siinä Chilin kanssa auton pysäköimistä, kun kuulin että selkäni takana auto oli osunut toiseen autoon. Sitten tämä kolhinut auto kaasutti pois paikalta. Eli jouduin sitten todistaksi tähänkin soppaan:P Kaikkea mulle tapahtuu..Tutkija kuulemma ottaa myöhemmin yhteyttä eli sitä odotellessa..Vaarallista tää treenaus..