Perjantaina päästiin taas Jaakon koulutukseen Mantan kanssa. Ensimmäinen kommentti meidän radan jälkeen "Ihan hyvinhän sä ohjaat, mutta aina sekunnin liian myöhässä" :D Ihanko totta..Nyt päästiin siis tämän agin sisäisen asian ytimeen. Tämä rata oli edellis viikon rataa parempi meille. Tuli ns. ne ongelmakohdat esiin. Haettiin valsseihin oikea aikaista sijoittumista sekä persjättöjä hypyillä. Kyllähän se lähti ihan sujumaan, mutta paljon on vielä töitä tehtävänä. Käytiin keskusteluja vielä Mantan kontakteista. Päädyttiin pysähdyksiin ja niihinkin saatiin vinkkejä. Eli nyt jäädään hinkkaamaan niitä samperin kontakteja. Myös lähdössä pysymiseen saatiin hyvät vinkit eli a) hirmuisesti kehuja, b) jos palkkaa muuten niin palkka tulee AINA takaa ja c) häiriötä pysymiseen. Ei siis tungeta namia naamaa pysymisestä, koska jo kouluttajat näkevät milloin ohjaaja on palkkaamassa koiraa ja milloin ei, niin mitä luulette, tiedostavatko koiratkin?;) Näillä vinkeillä on hyvä jäädä treenitauolle. Ai juu, ja kokeiltiinpa lähtöön pakkovalssia. Ja sehän toimi!!:) Voimme ottaa siis tämänkin ohjelmistoomme. Siinä jos saisi vielä jaakotuksen aikaan niin olis jo aika guru:P Vielä lisäys. Eli kun mie näytin selvästi mihin oltiin menossa ja mikä suunta, niin Manta ei tehnyt ankkahyppyjä vaan todella hienot hypyt sekä käännökset. Jos se ei tiedä minne ollaan menossa niin se varmistaa tekemällä sen ankkahypyn, et löytää oikean suunnan.

Chilin kanssa oltiin tiistaina tekemässäa agiliitoa. Hyppylaatikko, jossa tarkoituksena välistävetoja sekä takaakierrätyksiä. Tässäkin olin liian myöhässä eli ainakin välistä vedoissa olisi saanut Chilin vapauttaa jo aikaisemmin seuraavalle hypylle. Vasen suunta taittui helpommin kuin oikea. Nämä otetaan siis Chilin treenikuvioihin mukaan. Lopuksi hyppytreeniä, jossa koiran piti hakea vähän hyppylinjoja. Huomaa, että tätä ei olla oikein treenattu kun meni päin puuta, mutta jatketaan yritystä.;)

We have trained agility this week. Manta and I were in Jaakko Suoknuuti´s workout. This week theme was "Maisa is one second too late":P So I must train my own running and presiding. Dogs were really good!