Chilin tokokurssi alkoi tänään. Ollaan nuorien koirien tokokurssilla ja vetäjänä Riitta Jantunen-Korri (kennel Tending). Oltaisiin kuulemma ihan kelvattu kilpailevien kurssille, mutta ilmoittautumisvaiheessa en tiennyt missä luokassa keväällä ollaan niin päädyin sitten tälle kurssille. Mutta kurssi vaikutti tosi hyvältä.

Ensin kontaktin hakua. Riitta teki pientä häiriötä ja koiran piti pitää kontaktia. Tätä pitää nyt treenata ja paljon!! Tuli esille myös seuraamisessa. Eli aloitetaan siis kontaktikuuri:)

*Ruutu. Riitta vei pallon ruutuun, mutta nyt jostain syystä ruohon hajut veivät menneessään. Laitoin istumaan, kävin taputtamassa ja lähetin uudestaan. Bueno! Toinen kerta perään ja pallo ruudussa, tosi hyvä!

*Seuraaminen. Riitta kehui meidän seuraamista tosi paljon vaikka musta tuntui et se meni päin persettä. Kuulemma tosi hyvä paikka, kantaa itsensä hyvin mutta ei puske. On tosiaan häiriö herkkä ja nuori koira eli häiriön treenaamista vain lisää. Jos yksin treenaa voi tehdä niin, että kävelee autoa / puuta kohti ja koettaa että kontakti pysyy -> palkka mahd. lähellä kohdetta.

*Luoksetulo. Tehtiin pysähdyksellä. Lähti tosi hyvin, pysähtyi sika makeesti ja tuli reippaasti sivulle!!!:) Ihan sairaan hieno!! :)))))))) Riitalta saatiin neuvoksi, että jos alkaa kääntyilemään yms. niin silloin pallo ja palkka lentää multa (välillä pitää käydä palkkaamassa myös paikaltaan) ja kun suorat pysähdykset niin palkka tulee avustajalta.

Tarkoitus oli ensin Chilin kurssin jälkeen treenata Mantan kanssa, mutta lupasin heittää yhden kurssikaverin Järvenpään keskustaan, joten eilisestä viisastuneena hurautin autolla sairaalan parkkikselle treenaan:P Kokeiltiin Mantan kanssa tunnaria pitkän kaavan mukaan. Lähti tosi hyvin ja haisteli tosi tarkasti, mutta koska ei meinannut heti löytyä alkoi tekemään hätiköityjä ratkaisuja eli toi pari väärää. Tehtiin uudestaan ja nyt toimi todella hyvin:) Jatketaan siis tällä. Seuraamista niin, että oli sivulla n. 15sek -> palkka ja sitten hihnaan ja pois. Otin Mantan vielä maahan makoilemaan, kun keräsin tunnarit pois, että ymmärtää liikkeen pituuden ja rauhallisuuden:D Toivossa on hyvä elää sekä tokokärpäsen puremana:D