Jaahas, onpas siitä aikaa, kun mie olen viimeksi päivitellyt blogia. Agility on ollut totaali tauolla, ei vaan olla päästy treenaamaan..Ennen joulua treenattiin ahkerasti tokoa niin Joensuussa kuin täällä etelässäkin. Siitäkin ollaan nyt pidetty huilia, jotain pientä ollaan kuitenkin tehty kotona;)

Mutta tämä aika on ollut hyvää tuumailutaukoa. Lähinnä miettinyt treenien ja tulevaisuuden suuntaviivoja. Miulla on ollut yleensä aina kaksi vahvaa lajia, joita olen treenannut ja joissa kisannut. Toko on aina näistä ollut se "rakkaampi", mut kummatkin niin agi kuin toko ovat olleet vahvoina. Mutta nythän mulla on koira, jonka kanssa voisi päästä vielä pidemmälläkin, mutta se vaati päätöksen, että kumpi laji on _se_ laji.

Mietittyäni asiaa monenmoista päivää (lue viikkoja) niin tulin siihen tulokseen, että Chilin kanssa keskitytään nyt sitten täysillä tokoon ja agia tehdään sivulajina. Eihän sitä voi siltä kieltää, kun se on sen makuun päässyt ja on lajissa aivan hullu:P Jospa siitä koettais sit valiota saada. Ja voihan se olla, että mie en ikinä opi ohjaajamaan tuota agilityhullua..Ja sitten jos vain täällä etelässä jonnekin päästään niin jatketaan hyvin alkanutta vepeuraa.

Manta taasen keskittyy pääsääntöisesti agilityyn..Tokoa en siltä unohda, mutta katsotaan nyt miten tämän vuoden kokeet lähtevät sujumaan ja onko siitä vielä kisaamaan ylempiin luokkiin vai tuleeko polla vastaan. Olishan se huisaa joskus sen kanssa kisata erikoisvoittajaluokassa:)

Time has flew agen..It´s been a quite time when I last time wrote here. We have been on brake in agility and a little bit obdience too.  But I have think about our main priority in agility and obdience. I have done both of this sports and they been equally on my mind. But now I have made a decision. With Chili I will concentrate in obdience now on. We will make agility too, because she just love it that sport, but our goals are more lower than in obdience. Manta will concentrate more in agility and will see how she manage in obdience competitions in the future.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mutta tänään oltiin siis treenaamassa agilitya ja Savikon Seppo ilahdutti meitä läsnäolollaan. Ja onneksi oli. Seppo valaisi nyt miulle, että miten tää bordercollien ajatustoiminta toimii agilityssa:D Eli kädet ovat vain turhia härpäkkeitä ja _vartalolla_ ohjataan. Ja kas, sehän toimi:D Se ratapätkä mitä tehtiin meni paljon paremmin, kun en huitonut ja pyllistellyt ympäriinsä. Mutta mutta, nyt tuo koira pitäisi saada enemmän irtoamaan minusta. Jatketaan siis irtoamisharjoituksella ja kevään tavoitteeksi laitetaan, että opetellaan kepit, kontaktit, pussi ja muuri kunnollisiksi.

Chili and I trained agility today. We have a coach;) Seppo Savikko came and took our group´s training sesson. And NOW I know how to do agility with bordercollie;) :D. I must use my body not my hands:P And it worked! Chili run much better than usually. We have to also train that Chili takes some distance away from me. In spring we will learn also waves, contacts and some other obstacles.