Pärssisen Pipa tuli meitä kouluttamaan tänne itäiseen Suomeen, ja vaikka yksi päivä on vasta takana niin paljon on taas tullut ajattelemisen aihetta;o) Laittelen tähän tarkempia huomioita.

Manta:

* Liikkeestä seiso, istu maahan tulee karsia paikallaan tepsuttelut pois samoin käskyn jälkeen ei saisi yhtään liikkua. Napakoita pysäytyksiä niin, että M eri kohdissa ja palkka siitä kun pysähtyy täysin. Samoin häiriötä pitää teettää mahd. paljon eikä siltikään saa tepsuttella. Istumista liikkeestä sivulla niin, että ohjaan kädellä ja hidastan vauhtia selvästi. (Myö treenattiin vähän sivummalla asennossa pysymistä ja mie häiriköin niin namilla kuin lelulla ja meni hienosti;o)

*
Paikallaolossa pitää treenata myös sitä odottamista, kun meneen siihen omalle paikalleen ja sitten tulee ne höpöttelyt, että koira kestäisi sen odotuksen ja silti menisi maahan. Treenattiin myös sitä, että selkä pitää olla aivan suorana ja sanotaan maahan. Mantalta onnistui tämä hienosti.

* Ruutu (meidän murheenkryyni). Nyt pitää tehdä paljon lähettämistä ruutuun niin, että ei ole sitä namikuppia siellä. Läheltä ja käydä aina ennen lähettämistä taputtamassa ruutua. Myös seisomista pitää parantaa. Eli kun huutaa seiso niin viskaa lelun (Ainut liike jossa sitä lelua voi Mantalla käyttää). Tätä pitää treeniä myös ihan lenkillä eli on mukavinaan viskaavinaan lelun ja kun koira lähtee lelun perään niin huuto seiso ja kun pysähtyy hyvin niin viskaa lelun. Treeniä, treeniä;o)

Chili:

* Seuraamisen aloittaminen ihan rohkeasti. Kontaktikävelyä ja perusasennossa askelsiirtymisiä eri suuntiin sekä käännöksiä.

* Seisominen, istuminen, maahan. Avut pois eli lukee niin vahvasti vartaloa, että kaikki eleet minimiin ja niin, että C kuuntelisi vain ääntä.

* Luokstulo hieno. Pitää vain katsoa, että tulee suoraa eikä ala kiertelemään.

* Ruutu. Hienosti menee alustalle, joten eikun käsky käyttöön. Käskyn antaminen ei toiminut niin, että sanon sen kun on menossa ruutuun, koska kääntyi. Mutta kun ensin antoi käskyn niin pirpanahan se sinne ruutuun suoraan juoksi:oP

Todella kiva päivä niin teoriaa kuin käytäntöä myöten. Taas tuli mieleen, että miksi ei ole tehny tätä tai tätä tai tätä. Ihan perusasioita mitä jonkun pitää tulla sanomaan:oP Varsinkin Chilin keskittymisiin olen todella tyytyväinen. Pikkuinen teki töitä ihan into piukalla!:o) Huomenna taas jatketaan.