Me ollaan siis Mantan kanssa treenattu luoksetulon pysäytyksiä ja olen onnistunut pari kertaa osumaan Mantaan sillä lelulla..:oP Sillä seurauksella, että tänään Sadun & co. kanssa treenatessa ei meinannut pysähtyä ollenkaan..Lyhyestä matkasta kyllä, mutta silti kiersi lelun heiton aikana kaukaa..Jatkamme siis treeniä..

Manta:

* Noutoa otettiin tänään treeneissä. Todella hienosti osaa hakea ja suhteellisen hiljaa. Mitä lähemmäksi tulee sitä enemmän Manta ääntelee, joten pitää alkaa pikku hiljaa sitä siedättämään, että kapulan kanssa voi olla miun lähellä ilman ääntelyä, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa:oP

* Paikallaan seisomista on tehty nyt itsekseen sekä tänään treeneissä. Ja joka kerta menee paremmin!! Todella hyvin kestää häiriötä vaikka namit ja lelut lentää nenän edestä sekä ohjaajat tekevät ympärillä vaikka mitä..Hienoa! Tätä pitää vain vahvistaa.

* Tänään treeneissä seuraaminen oli upea! Suhteellisen nopeasti lähdettiin liikkeelle ja hyvin kesti aika pitkänkin pätkän! Sisällä ollaan tehty käännöksiä ja askeleita, jotka alkavat pikku hiljaa menemään. Nämä ovat siis olleet seuraamisliikkeen pahimmat osat..*huoh*

* Tunnarin pitämistä ollaan tehty sisällä. Kokeilin sillä tavalla, että asetin Mantan suuhun kapulan sekä miun etusormen..:oP Muutaman yrityksen jälkeen (lue omistajan sormeen puremisen:oP) onnistui hyvin ja osasi pitää todella taitavasti kapulaa. Nostoharjoitukset eivät vielä oikein suju, mutta jos hiljalleen sitten siihen..Pitää vain ahkerasti treenata tätäkin;o) Oikeaa tunnaria ei voi vielä ottaa ennen kuin pureminen on saatu pois. Myös tähän puremiseen on auttanut makupalojen viskeleminen.

* Todettiin viikonloppuna kurssilla, että Manta palkkaa itse itsensä, kun luoksetulossa hyppää sivulle mentäessä..Pipa ehdotti, että opettaisin Mantan kiertämään takakautta sisälle. Siinä vaiheessa koko laji tuntui loputtoman suon tarpomiselta..Mutta parissa päivässä Manta oppi kiertämään miun selän takaa sivulle, joten eiköhän tämäkin tästä:oP

Chili:

* Ollaan alettu tekemään askelsiirtymisiä. Käännös oikeaan sujuu jo hyvin!:o) Tänään treeneissä taisi olla liikaa häiriötä, koska ei meinannut jaksaa keskittyä..

* Kapulan kantamisharjoitukset eivät tänään oikein sujuneet, joten lisätään nekin sisäharjoituksiin.

* Ollaan vahvistettu istumista ja lisätty kestoa. Miun pitää vain muistaa olla kärsivällinen ja palkata runsaasti:o)

* Opeteltu agia varten nose touch - menetelmää. Chili oppi päivässä tökkäämään nenällä miun kättä!:o)

--

Huomenna olisi kaksi starttia agiliitoa:oP Pikkuisen jänskättää. Mantan kanssa ei olla päästy treeneihin, mutta en usko, että mitään ongelmaa on. Toivottavasti hyppää nätisti, se on meidän tavoite:o) Itse asiassa miulla on kaksi starttia myös lainakoiralla huomenna, joten pitäkää peukkuja, että menee hyvin!:o) Siitä sitten lisää myöhemmin;o)