Lauantaina heti aamusta laitettiin auton nokka kohti Kouvolaa ja siellä tarkemmin mummolan ovea. Olipa mukava nähdä taas vanhukset!:)

Sunnuntaina oli agikisat ja Mantalla kaksi starttia. Ekalta radalta 0-tulos sekä sij. 2. Hävittiin ekalle 0,66sek joten harmittaa todella, koska yleensä ei olla sijoituttu kolmosissa. Jos oltais oltu hiukan parempia niin olisi tuo AVA-kello lähtenyt käyntiin. Syyttää ei voi kuin itseään, oma ohjaus oli todella kökköä. Toinen rata päättyi melkein heti hylkyyn, kun en yhtään ajatellut, että tuo ötö voisi sinne hypylle ajautua..:P Eli ohjaa älä oleta!

Maanantaina vein koirat sitten eläinfysioterapeutti Patricia Hirnille. Suosittelen häntä kyllä kaikille lämpimästi!!:)

Mantan tuomiona oli, että lihaksia kyllä löytyy etu- ja takapäästä, mutta sekä syviä vatsa- että selkälihaksia tulee kehittää lisää. Näihin saatiin sitten jumppaohjeita ja aloitettiin tänään treenaus. Ihan hyvinhän myö osattiin:) Mantan selkä myös hieman jumissa, mutta siihen auttaa hieronta sekä juuri nuo ohjeet. Myös takareisissä pientä jäykkyyttä, mutta ne lähti helposti ja voivat olla edellispäivän maitohappoja.

Chilipipero oli aikasta lailla hyvässä kunnossa. Pientä jäykkyyttä etujalkojen takaosassa. Mutta kyllä sai olla Chilistä ylpeä. Laitettiin se kyljelleen ja se antoi tutkia aivan rauhallisena. Pisti silmät kiinni ja Patricia sai vääntää sekä kääntää niin paljon kuin halusi. Älyttömän hieno pentu!!!!:) Wau! Chilille ei pahemmin mitään ohjeita, muuta kuin että ravia pitäisi olla enemmän sekä takanakävelyä, joka kehittää niitä syviä lihaksia. Sekä tehdä asioita myös sillä oikealla puolella eikä aina vasemmalla;) Tokokoirien yleinen vaiva. Manta ei taipunut oikein oikealle ja siitä huomasi että pitäisi kehittää kumpaakin puolta. Chilillä jo merkit näkyvissä. Suosittelen siis kaikille tokoihmisille, että opetatte asioita myös oikealla puolella, että koira alkaa taipumaan kumpaankin suuntaan!! Se on myös koiralle ystävällisempää. Tämä auttaa myös esim. ohjatussa noudossa;)

Sunnuntaina ajettiin sitten kotiin ja väsymystä on nukuttu pois.

Tänään kuitenkin viimeisen vapaapäivän kunniaksi treenattiin tokoa.

Manta:

*Seuraamista. Hienosti teki alkuun askeleita ja käännöksiä. Myös kierrätystä oikealle ja vasemmalle. Sivulletuloa ja kiertoja kokeilin myös oikealla puolella -> toivotonta, joten kaipaa treenausta;)

*Luoksetulon loppuasento. Aina pitää lähtiessä tuhahtaa ja tätä yritettiin kytkeä pois. Onnistumatta..Kaipaa pohdintaa..

*Noudon loppuosaa ilman kapulaa. Tulee nätisti tuohon jalkojen väliin. Pientä ääntelyä.

*Nouto. Palkka istuen pitämisestä niin, että tulen siihen eteen. Ei ongelmaa. Minua kohti liikkumisessa ääntelyä, mutta sekin onneksi hyvin pientä.

*Kaukot. Aluksi toivotonta ääntelyä. Jätin paikalleen ja kävin muualla. Sitten teki hienosti hiljaa. Kokeilin myös bc:den koomakaukoja;) Namilla kylläkin. Onnistui kaikkein parhaiten!!!:) Pientä liikkumista, mutta siihen voidaan vielä panostaa.

Chili:

*Takana ja seuraaminen. Harjoiteltiin eteisessä takanakävelyä sekä sivulla kävelyä niin oikealla kuin vasemmallakin puolella. Olohuoneessa sitten sivulla ollessa kiertämistä. Ne oikealla puolen kierrot kyllä aika kamalia..

*Nouto. Kantoa ja pitämistä. Hienosti teki!:)

*Oikealla puolen hiukan maahanmenoa. Piti auttaa ja reilusti.

*Temppuja. Toisen jalan nostoa, käsivarrelle nousua, minun ympäri pyörimistä yms. Oikein taitava pentu!:)