Tämä piti olla vähän niin kuin sellainen laiskottelupäivä, mutta jouduinkin lähtemään hoitaan yhtä asiaa ja päätin, että käydään samalla ajamassa Chilin kanssa jälki. Samalla sitten tehtiin vähän tokoakin.

I planed that this day will be relaxing day, but suddenly I had to go to the town and took care of one thing. So I decided that I will do one track to Chili. We did obdience too.

Manta:

Mantan kanssa tokoiltiin. / I did obdience with Manta.

*Ruutu. Lähetin ensin tyhjään ruutuun. Meni hyvin, mutta kaarsi saman tien ulos. Uusi yritys. Sama homma. Kolmannella se sitten meni. Kävin palkkaamassa. Sitten jätettiin pallo ja nyt meni jo huomattavasti paremmin. Toinen kerta pallolla ja samoin seuraava. Meni ihan hyvin. Sitten kerta niin, että ei palkkaa ja meni ihan hyvin. Lopuksi ruudun loppuosaa, että M ruudussa ja mie kehun sekä kävelen ympäriinsä.

*Seuraaminen. Normaali sekä juoksu sujuivat hyvin!!:) Mie olen niin iloinen, että tämä alkaa taas sujua. Ilmeisesti kotona tehdyt hiljaisuus harjoitukset naksulla ovat taas toimineet. Hitaassa tuli sitten taas ääni eli jatkamme tämän kimpussa. Mutta tehtiin oikeasti pitkiäkin pätkiä ja meni loistavasti!!:)

*Tunnari. Ekalla haisteli kaikki, mutta nappasi sitten viereisen. Uusi lähetys ja nyt löytyi oma. Tehtiin toisen kerran ja vähän epävarmuutta, mutta oma tuli. Kolmas oli sitten älyttömän hyvä ja tähän oli hyvä päättää:) Jatketaan siis treeniä.

*We did square, heeling and scent discrimination. The heeling went really well! I´m so proud of her. She was be quite:) Only when the speed was low, the noise came to picture, so we need do more practice about that. Then scent discrimination. First attempt she smell every sticks, but pringed wrong one to me. Second attempt was much better, but she was insecure. Third one was really good. But more practice this too!

Chili:

Ensin tokoa. Tehtiin jo kotona sisällä jonkun verran, mutta sitten jäljen vanhenmista odotellessa vähän lisää.

*Perusasento. Kotona toimi moitteettoman hyvin. On alkanut hiffata asian.

*Kaukokäskyt. Vahvistettiin siis istu-maahan - osiota. Lakoaa hyvin maahan, mutta istumaan nousuun vielä jonkun verran vahvistusta.

*Liikkeestä seiso. Tehtiin ulkona ja nyt teki älyttömän hyvin!! Pysähtyi kuin seinään ja vielä seisoikin;) Tuppaa lakoamaan maahan..

*Ruutu. Tehtiin vain loppuosan vahvistamista. Sujui hyvin.

*Paikallaolo. Meni niin kauan hyvin, kunnes laittelin auton ovia kiinni. Nousi ylös monta kertaa. Eli tämä kaipaa vielä hurrrrjan paljon vahvistamista. Pakko oli vielä jäljen jälkeen tehdä yksi onnistunut paikallaolo, että jäisi kummallekin parempi mieli.

*Obdience. We practiced bacis position and it went really well. She has realized what I want:) We did also stand in motion. She stopped really good and also stand. Some times she can go down. At the end we practiced stay-down. It went good except when I closed doors. We must do this more often.

Sitten jälki. *huoh* Ensiksi piti muistuttaa mitä oltiin tekemässä, kun meinasi mennä ihan riehumiseksi. Lähti hyvin tekemään. Kun jälki lähti kaartumaan vasemmalla meinasi hukata, mutta löysi hienosti. Sitten tapahtui jotain ihmeellistä. Hukattiin koko jälki pariinkin kertaan, mutta loppujen lopuksi löydettiin takajäljelle (tai siis Chili löysi) ja loppu meni taas sitten upeasti. En todellakaan tiedä mitä tapahtui tuossa välillä..Mutta onneksi saatiin tehtyä ihan kunnolla loppuun. Että tällaista tällä kertaa:D

*The track. First I had to reminded Chili about what were doing. She was little wild. Then she did really good work. But then happened something what I don´t know. We losed the track a couple of times. But luckily we founded the track and the end of that went much better.