Tänään treenattiin tokoa Satun ja koirien kanssa koulun pihalla. Mie olin kyllä erittäin tyytyväinen kumpaisenkin treeneihin. Antoi taas uskoa tulevaisuuteen.

Manta:

*Tunnarin pitoa. Keksin keinon millä saada sisällä pitämään kapulaa ja nyt siis testaus, että toimiiko myöskin ulkona. Pikkuisen alkuun takkusi, mutta alkoi toimia. Ideana siis, että tiputeltu nameja maahan ja niiden välistä tuotava kapula sivulle. Pientä ääntelyä, mutta EI pureskellut kapulaa!! Katotaan, että saadaanko tällä toimimaan.

*Luoksetulon pysäytykset. Ideana muistuttaa, että vaikka olisi minkälainen vauhti niin pitää pysähtyä. Ja kyllä pysähtyikin, mutta sitten tuli haukku mukaan. Lähinnä maahanmenoissa. Pitää varmaan laittaa sitruunapanta kaulaan..:oP

*Ruutu. OSUI JA UPPOSI!!!!! Ruudussa ei siis ollut mitään, mutta lähti kuin tykin suusta ja meni suoraan ruutuun, ei kierrellyt ei kaarrellut. Pysähtyi kuin seinään, kun huusin käskyn. Meni vähän pitkäksi, mutta tämä johtui täysin minusta. Meikä on liian hidas..Toinen kerta sitten kupille. Jatketaan näin.


We trained obdience today. I was very pleased both of my dogs! They were very good.  Manta´s task was to keep a dumbbell. I have figured out how to teach that to Manta. I hope that it will work. We did also drop on and stand on recall. She stopped very well, but noise came to picture..Too bad..Then we did square and it worked!!! Finally!!!!! Fantastic!!


Chili:
 
*Katse kontaktia sivulla. Ja häiriönä Satu ja Noppa. Noppa on siis koira, jota Chili ei ole koskaan kunnioittanut. Ei edes 10 viikon iässä. Mutta hyvin Chili teki vaikka Noppa juoksenteli ja haki lelua. Ei edes hinkunut Nopan luokse.

*Nouto. Treenattiin noudon kaikkia osia, ainakin melkein. Odottamista, hakemista ja noutokapulan tuomista eteen. Viimeisintä pitää vielä vahvistaa. On tehty nyt tunnarilla sisällä, että pitää vain siirtää tämä myös ulos. Ja harjoitella sisällä tavan kapulan kanssa. Satulla oli iso metallikapula mukana, joten treenattiin myös tällä. Sparrauksen kautta lähetin hakemaan. Ensin tuli vähän takkuisesti, mutta seuraavilla kerroilla toi kapulan ihan kuin olisi tehnyt tätä aina..

*Ruutu. Tälle pitää nyt suoda ajatus tai parikin. Lähtee hyvin, mutta ennakoi palloa ja pysähtymistä eli seisahtuu ennen ruutua. Korjaa kuitenkin itse, mutta en ole tyytyväinen. Pitää nyt miettiä tätä asiaa ennen kuin jatketaan.

*Pää. Chili on nyt oppinut pitämään päätä maassa!! Pari iltaa meni, mutta tarjoaa sitä nyt jo automaattisesti. Ois varmaan oppinut aikaisemminkin, jos tän kaiken kaaoksen keskeltä olisi löytynyt jostain naksu. Chili on oppinut myös kurkistamaan. Eli aika kähee nainen mulla!!

*Missio. Chili on aloittanut mission "Vaikka taivas putoaisi.." Katsotaan, että miten meidän käy..


Chili trained eye contact, retrieve,and square.  Only think that I must plan agen is square. She stop all too before the square. It wont work this way. Chili has learned to keep her head down when she lying on the ground. She is great!!! Chili has also new mission "Even if the sky will drop down.." Let see what will happen on this..