Edellisestä kirjoituksesta on jo taas aikaa, mutta ollaan treenailtu siis agia sekä tokoa. Tokoa lähinnä bc&ak - ryhmän kanssa ja aika usein ollaan, ihme kyllä, päästy Chilin agiryhmän treeneihin. Kyllä sitä toisaalta toivoisi myös Mantalle omaa ryhmää missä treenata, jotta tulis ihan oikeasti jotain jytyä hommaan..

Mantan tokot:

*Ruututreenit ovat menneet todellakin nappiin:) Tämä namikuppi systeemi 1/10 on ainakin uponnut meihin.

*Hyppynouto. Otin yhdessä treeneissä vinoheittoja ja sanotaanko miten meni:D Eli tämä on treenauksessa.

*Tunnari. Pitäis hankkia taas uusia tunnareita, kun osa on hävöksissä ja osa tuulettuu parvekkeella. Pitoharjoituksia ollaan kuitenkin tehty ja ne on alkaneet tuottaa tulosta. Eli ei pahemmin pureskele:P Mutta ns. oikeitakin harjoituksia pitäisi saada alle.

*Luoksetulo. Tämä otetaan taas treenin alle, koska ei olla tehty kunnollista harjoitetta pitkään aikaan. Pieniä pysähdyksiä silloin tällöin.

*Paikallaolo. Otin viimeksi Mantalla ryhmätreeneissä paikallaolon. Maa oli kylmä ja märkä. Meni tosi upeasti. Milloinhan sitä alkaisi luottamaan koiraansa, että se osaa homman? Ei varmaan koskaan. Vieressäkin oli hyvää häiriötä eikä neiti liikkunut minnekään.

*Seuraaminen. Mantalle tehty pitkiä seuraamisharjoituksia, suullisilla kehuilla kylläkin. Homma näyttäisi alkavan toimia. Hidas kävely alkaa sujumaan. Juoksussa tulee helposti ääni, mutta paikka karkaa todella herkästi. Seuraamisen yhteydessä olevia paikalla käännöksiä sekä askeleita ei kestä. Eli tämä pitäisi nyt saada seuraamiseen mukaan, koska osaa tehdä ne hiljaa kotona:) Mutta M seuraamiseen saa kyllä edelleen olla tosi tyytyväinen.

*I am very pleased with Manta and her obdience. Heeling is really good. We have done long heeling and the noise will come to the picture only when we do steps and turns. This is what we must train! Manta did down-stay one time in our training group. The land was cold and wet and there were also distruptions, but she was okei. I will tell you about our problems in this move some other time. Our training system in the square has payed off! I am very glad about that.


Mantan agit:

*Kontaktit. Ollaan menossa sunnuntaina taistelemaan aussien rotumestaruuksista yhdelle radalle ja saas nähdä paukkuuko kontaktit. Ollaan treenattu aikasta juoksevia kontakteja..Pelkään kauhulla ja odotan parhainta:D

*Hyppytreenit. Onpa kumma, että miten pienikin treeni on tuottanut tulosta. Me ollaan koetettu tehdä siis kerran viikkoon hyppytreenejä ja Mantanhan alkaa jo ojentamaan jalkojaan taakse jokaisella hypyllä:D Siitä on siis tullut vieläkin nopeampi eli voi käydä kisoissa silleen, et meikä on lähtöviivalla kun Manta on jo tehnyt koko radan:D Vauhtia ollaan saatu myös lisää oikeanlaisella palkkaamisella sekä kierrosten nostaamisella. Kiitos Mia!!

*Manta has trained agility too. And she loves that! :) We have done contacts and we will see what happens in the competitions this weekend. I afraid that there is no contacts..Jumping training has payed off too. Manta is now very fast, so I have to run more:D


Chilin tokot:

*Seuraaminen. Ai siis mikä?! Voi hitto..Paskanläjät jos suoraan sanon..Mitähän ihmettä tälle liikkeelle tekisi..Ei tule kesää ei..Nyt ollaan namilla tehty lähtöjä eli pari askelta, koska kun ottaa ensimmäisenkin askeleen niin lähtee irtaantumaan sivulle..
Käsi pitää olla oikeassa kohdassa ja meikän seisoa suorassa niin johan onnistuu..Mut siis en ole yhtään tyytyväinen tähän..

*Paikallaolo. Päätä ollaan treenailtu. Tarvitaan vielä ihan sika paljon, että voisi onnistua kokeessa.

*Jäävät. Pysymisen vahvistamista ja sujunut todella hyvin.

*Nouto. Tämä on ottanut tuulta alleen:) Edes jokin..Osaa läheltä tuoda eteen kapulan. Mutta pitää vahvistaa paikallaan pysymistä heittojen ajan.

*Ruutu. Älkää edes kysykö..Me taidetaan siirtyä tekemään pitsin nypläystä..

*Chili has improved in retrieve and also down and stay in motion. But what I will do with her heeling and square?!! These moves are very bad...And I don´t know what to do..Heeling has improved when I have lured her with treat but still..


Chilin agit:

*Hyppytreenit. Ihanaa, kun se oikeasti keskittyy siihen hyppäämiseen ja tekemiseen:) Ei paisko vain menemään vaan oikeasti katsoo mihin hyppää. Näihin treeneihin saa kyllä olla tyytyväinen. Siksi ne varmaan menee niin hyvin, koska miulla ei ole tässä osaa eikä arpaa..

*Kontaktit. Meidän pitäisi nyt mennä eteenpäin kuonokosketus - jutussa eikä vain tökkiä sitä kättä.

*Kepit. Ollaan alettu tekemään two-by-two - menetelmällä ja ollaan edistytty ihan sikana:D Nyt pitää alkaa lisäämään toinen pari.

*Kiemurat ja kuviot. Ollaan treeneissä tehty erilaisia kiemuroita ja kuvioita. Eteen menoa pitää vielä vahvistaa ja paljon, mutta alkaa muuten irrota aikasta hyvin. :)

*Chili has done also agility. In the jumping training she focus really well and not just jump around:) This is good because it not relaeted in me:D Contacts - more training and we must also go to the step two. Waves - we have started to train this by two-by-two - system.