Saan aikaiseksi päivitettyä blogia;) Ja tästä päivityksestä taitaa tulla piiiiiitkä..:D Ja mukaan tulee sitten vielä englannin kielistä tekstiä, kun lupasin jossain höyryissäni Gailille kirjoittaa myös englanniksi, älkää välittäkö virheistä;)

Okei Gail, now it start..I promised to you to write something also english, today it will happen;)

AGIN SM-kisat / The Finnish Agility Championships

Aloitetaan siitä mihin viimeksi jäätiin..Eli agilityn SM-kisoihin. Mehän suunnistettiin jo perjantaina Varkauteen Hertan ja Panun hellään huomaan. KIITOS Hertta ja the Panu:) Perjantaina Mantalla oli agirata. Jotain ihmeellistä tapahtui ja M lipesi taas A:lla. Mutta pääsi vihdoin ja viimein yli. Sitten teki jotain ihmeellistä ja ohitti puomin eikä meinannut sille mennä olleskaan..Lupaili siis hyvää sunnuntaita varten..

Lauantai käynnistettiin jälkitreeneillä;) Hertta tallasi Chilille nurmikolle aikasta hyvän jäljen. Miehän olin siis silloin sitä mieltä että Chili ei osaa jäljestää..Hertta oli aivan toista mieltä:D Eli todella hyvin jäljestää, on vain vähän herkkä kaikille ylimääräisille tapahtumille. Siinä sitten tehtiin pientä tokoa Martti häiriönä. Sitten suunnistettiin katsomaan joukkue-SM:iä. Oli mukava katsella kun toiset juoksivat ja itse sai vain nauttia;) Team Ahkerat suunnistivat sitten illaksi hakutreeneihin. Lappalaisihmiset puhuivat miut ympäri (voitte arvata että kuka ei kuulunut joukkoon:D) ja näin ollen Chilinkin hakuharkat tuli korkattua. Ensimmäisen maalimiehen näki kun lähti piiloon. Juoksi sinne ja söi innokkaasti nameja. Varmisti aina välillä, että mie en katoa mihinkään. Toinen maalimies oli jo valmiiksi piilossa ja sitä lähdettiin etsimään. Chili juoksenteli ja ohitti maalimiehen ensin edestä. Kohta meni sivusta ja oli silleen maassa peppu pystyssä ja kyseli, että "Onko onko onko sulla jokin hätänä?";D Sen ilmeen muistan varmaan loppuelämäni. Kolmannelle maalimiehelle lähti reippaasti ja irtosi jo minusta tosi hienosti. Vähän kaarteli, mutta löytyihän se sieltä ja oli todella onnellinen kun Hertta lopuksi vielä leikki. Kyllähän se jonkinlainen kipinä jäi tähänkin lajiin.

Sunnuntai aamu sitten käynnistyi sateisena..Mutta onneksi Mantan hyppyradalla vain tihkutti. Rata oli aika suoraa menemistä ja muutama kimurampi kohta. Maaliin tultiin nollan tehneenä. Aika ylittyi vain 0,66 sekunttia, mikä siis tarkoitti, että oltaisiin finaaliradalla:D Sitä sitten odoteltiin aika kaatosateessa. Välillä piti käydä kuivattelemassa, kun vettä vain tuli ja tuli. Onneksi minien finaaliradan aikaan alkoi selkiintymään ja saimme taas juosta kuivalla. Lähdettiin radalle ensimmäisinä, koska alunperin meitä ennen ollut koira oli jäänyt pois. Rata meni upeasti aina A:lle asti, jossa menin sitten söhräämään enkä tehnyt niin kuin yleensä ja siitä sitten tuli vitonen. Mutta eipä se enää paljoakaan harmita..Ensimmäiset SM-kisat, joten tää oli vähän niin kuin harjoitusta;) Mutta upea sellainen. Mantan sijoitus oli lopulta 23, kun minikoiria oli yhteensä 126. Ja näin ollen Manta on siis agilityssa Suomen Paras Australianterrieri!!:D

// I competed with Manta in the Finnish Agility Championships. Manta´s finalresult was 23 when there was 126 dogs in our classa. We did one mistake, but I was very pleased. This was our first time and like a practice in the future;) //

PANU!!!! "
Hei hei mitä kuuluu. Sä kysyt ja kaikki on ok. No hyvä sun on puhuu. Kun sä et tiedä miltä musta tuntuu" vai näytätkö mielummin, että missä sulla on ne rusketusraidat;)))))) :D


Loman viimeiset viikot / The last weeks of our holiday

Kun sunnuntaina tultiin Varkaudesta niin heti maanantaina meidän Punkku laittoi nokkansa kohti Lahtea. Koirat olivat aamulla sitä mieltä, että ei, ei taas. Mutta niin vain lähdettiin. Tiistaina sitten Vantaan kautta Ähtäriin. Eli mittariin taas huikeita lukemia. Mutta olipa huikaisevaa tehdä iltalenkkejä, kun hirvet pällistelivät aidan takana;)

Keskiviikkona käytiin Tuurin kyläkaupassa. Manta sai sen mistä on koko elämänsä haaveillut. Eli pehmeän pedin johon voi sopivasti käpertyä. Meidän Wanna-Be terrieri halusi näyttää, että kyllähän hänkin tähän mahtuu;)

1737806.jpg

1737782.jpg

// We were in a holiday trip. I bought to Manta the Bed that she has always dreaming about. Chili wanted to be a model and shows that she can fit any place that she want to be fit;)//

Sitten vierailtiin Ähtärin eläinpuistossa ja torstaina suunnistettiin mummolaan. Kotiin palailtiin lauantaina illasta. Viikko oli vielä lomaa jäljellä ja se sitten löhöiltiin. Oli aikasta matkan täyteinen loma, kun auton mittariin kertyi 3500km lisää;)

Treenailtukin on, joten alla sitten koirakohtaisia päivityksiä.

Manta:

Joka on pääasiassa treenaillut vain tokoa sekä pieniä temppuja.

*Ruutu. Nyt ollaan tehty samalla tavalla kuin Chilille ja lelulla. Tämä vaikuttaisi toimivan kuppia paremmin!:) Eli ainakin nyt jatketaan lelulla.

*Luoksetulo. Ollaan vahvistettu seisomaan ja maahan pysähdystä. Tämä alkaa toimia aika hienosti, että toivoa olis, et sen sais joskus kisoissakin pysähtymään;) Tätä siis kupilla ja takaperin ketjuttamalla.

*Nouto. Ollaan vahvistettu sekä hyppynoutoa että ihan perusnoutoa. Hyppynoudossa on keskitytty vinoihin heittoihin ja siihen, että takaisin tullessa pitää hypätä.

*Seuraaminen. Tähän tullut selvää parannusta. Eli pitkällä matkalla olen kehunut paljon ja M pysynyt hiljaisena. Pitäisi vaan taas ottaa itseään niskasta kiinni ja jatkaa treeniä.

Chili:

Chili onkin ahkeroinut monella saralla;)

Ensin tokot:

*Ruutu. Ollaan tehty ruutua pallon kanssa ja tämä siis edelleen toimiva. Pitäisi vain panostaa nyt myös loppuliikkeeseen eli ruudussa pysymiseen ja sieltä pois kutsumiseen.

*Luoksetulo. Chili on alkanut hiffaamaan, että hit-käskyllä tullaan eteen!!:) Huippua! Ei tarvitse enää juurikaan auttaa.

*Nouto. On tajunnut myös sen, että kapula suussa tullaan tuohon eteen. Tämä edennyt siis aimo harppauksen. Pitäisi vain ahkerammin treenata..

*Seuraaminen. Nyt on panostettu sivulla pysymiseen ilman namikättä. Meni hetki miettiessä, mutta on alkanut pikku hiljaa tajuamaan. Paikka vain ei meinaa pysyä aivan kohdillaan eli tähän pitää vielä puuttua.

*Paikallaolo. Chili on ollut paikallaolo-kuurilla. :) On tehty mahdollisimman eri paikoissa ja eri koirien kanssa. Olen ollut lähellä ja kasvattanut siis aikaa. Kestänyt myös sen, että olen ison puskan takaa kiertänyt ja ollut siis poissa näkyviltä. Tämäkin edennyt siis aimo harppauksen. Pitää vain olla kauhean tarkkana, että tulee vain onnistuneita harjoituksia. Nousee aikasta helposti ylös. Nyt siis olen kehunut ja käynyt välillä antamassa namia.

// Chili has done a lot of obdience. We have focused in healing, to stay in laying down and come to the right position in retrieve and also in recall. Chili has learned a lot and made huge progress:) //

Sitten jälkeen. Nyt ollaan tehty siis reilut 10 jälkeä. Chili tekee todella tarkkaa työtä, mutta aikasta hitaasti;) Ja ei tarvita kuin heinäsirkan rasahdus niin se nostaa päänsä ylös. Mutta jatkaa sitten siitä. Eli pikkuisen pitäisi saada viettiä ylöspäin. Enemmän myös serpentiiniä sekä opettelemaan niitä jälkikeppejä. Tekniikka siis kunnossa:D

// Chili has done also tracking. Technique is very well, but we need more work that she not react every sound and happend and not lift her head up. We have to also work with turns. //

Mutta kaikkein suurin uutinen on se, että Chili oppi uimaan!!!!!!!!:D Jippijai jee!!! Huippua!! Eilen peräti lähti hakemaan itsenäisesti damia ja miun ei tarvinnut seisoa kuin nilkkojani myöten vedessä. Ehkä meistä vielä joskus tulee vepeilijöitä;) Eikä miun tarvitse seisoa rannalla vain avustajana tai kouluttajana;) Pohjois-Karjalan ensimmäinen vepevaliokin on leivottu ja se kunnia meni itseoikeutetusti parhaimmille, eli iki-ihanille Kirsille sekä Verna-labbikselle!! ISOT Onnittelut vielä kerran!!!:D Me ollaan teistä niin ylpeitä! Tässä kohtaa tulee mainita, että se oli meikäläinen joka sovessa keikkui apuohjaajana;) *kröhöm*

// Chili learned to swim!! :D I´m so happy!! Now we can train also water rescue!:) Mia was right for all the time! //

Tässähän tätä taas tuli..Yritetään palata astialle mahdollisimman pian;)