Voin myöntää rehellisesti, että viime aikoina on laiskottanut tänne kirjoittamisen suhteen. Töitä on ollut erittäin kiitettävästi ja sit kaikki muuttotouhut yms päälle. Että on ollut muutakin elämää kuin istua netissä:P

Kaikkein ehkä ihanin tapahtuma oli elokuun viimeisenä viikonloppuna ollut Jessica Svanljungin koulutus. Kurssi oli erittäin antoisa ja antoi paljon miettimisen aihetta. Chili oli pääasiallinen osallistuja, mutta kun jäi aikaa niin Mantakin pääsi vähän tekemään. Kiitos Jessica hyvästä kurssista!!

Mutta mennään sitten Chilin liikkeisiin:
 
*Seuraaminen. Vahvistaa paljon sivulla olemista ja silmiin katsomista. Tähän myös paljon häiriötä. Tajusin kyllä jo tämän itsekin viimeksi:P Peruuttamista sivulla. Sivuaskelista Jessica antoi hyvän huomion, että kun mennään vasemmalle niin se aloitetaan ristiaskeleella. Käännöksissä voi antaa vahvistuskäskyn. Ja kokeilla myös, että montako askelta aina kestää sivulla. Tänään tehtiin ja voin kertoa, että kaksi:P Sitten lähtee helposti irtaantumaan sivusuunnassa. Alkaa olla aika epätodellinen oli Chilin seuraamisensuhteen. :o/

*Tunnari. Chili yllätti niin omistajan, kouluttajan kuin toisetkin treenaajat. Etsi ensin oman. Sitten laitettiin läjä häirikapuloita ja yli viiden metrin päähän piilotettiin sitten oma kapula. Chili juoksi ensin häiriökapuloille, mutta jätti ne rauhaan!! Sitten tyttö lähti ja kävi etsimässä oman! Juhuu!!! Jippi jai jee!! Kyl se ehkä sittenkin osaa jotain!!;) Nyt pitää vain vahvistaa pitämistä, että Chili ei pureskelisi kapulaa. Mission impossible! Tehdä myös niin, että kun etsii oman ja löytää niin sitten lelu esille.

*Ruutu. Jessican ehdotelma oli, että näyttäisin ruudun paikan taputtamalla ilmassa siinä kohdassa mihin koiran haluaa. Eli ei taputeta maata eikä sinne laiteta mitään. Onnistui hienosti kurssilla!! Mutta ei enää. Tehty nyt joitakin kertoja eikä onnaa millään. Samaa tehtiin Mantalla kurssilla ja onnistui hienosti. Eipä enää..Miksi ne ongelmat eivät tule esille siellä kurssilla?

*Nouto. Kapula maassa ja ohjaaja passiivinen. Kun koira ottaa kapulan suuhun niin superpalkka. Sitten Jessica neuvoi muille, että hetsata koiraa ja heittää kapula sekä sitten koira perään ja kun kääntyy kapula suussa takaisin niin lähteä lelun kanssa juoksemaan poispäin. Tätä tehty nyt kotipihalla ja tuntuisi toimivan. Chili vain tulee sieltä niin pirun lujaa;D Tehty myös niin, että olen lähettänyt hakemaan ja sitten kun lähtee tulemaan niin huudan eteentulemiskäskyn ja ohjaan kädellä. Toimi! Nyt tehty myös odottamisharjoituksia. Ja tästähän alkaa kohta tulla valmis liike! Hyvä me!!:) Eikä pure kapulaa, kun juoksee luokse niin kovaa:P

*Paikallaolo. Mietittiin sitä Chilin lonkka-asento paikallaoloa. Ja päätetty, että Chili opetetaan olemaan pää maassa. Tämä työn alla vielä rajusti.

*Jäävät. Pitää vielä vahvistaa erikseen sekä silleen, että mie juoksen takaperiin ja C edessä ja siitä pyydetään sitten maahan tai seisomaan. Vahvistamista vielä paljon! Myös sivulla.

*Kaukot. Istu-maahan - osio erittäin hyvä! Seisominen kanssa. Jessica sanoi, että ei tarvitse puuttua pieniin liikkumisiin, koska tod.näk. ei hahmota vielä takajalkoja ja se jää pois sitten treenatessa.

Aika mahtavat eväät taas tokoiluihin. Pitää vain jaksaa treenata:D Suurimmat ongelmat ovat tällä hetkellä seuraaminen ja paikallaolo. Eli niitä pitää työstää ja PALJON. :) Mulla olis kauhea kisakuume, ihan sama mikä olisi laji:P Ei vain ole valmiita koiria..Jos joku ei halua kisata omallaan niin mie voin kyllä mennä:D